Actual

Premierul anunță când va fi relaxat regimul stării de urgență

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vineri va fi luată o decizie clară despre când ar putea fi relaxat regimul stării de urgență. Declarații în acest sens a făcut premierul Ion Chicu, după întrevederea de luni a conducerii de vârf a țării.

Potrivit lui, cetățenii au dat dovadă de responsabilitate și au respectat regulile impuse de autorități în perioada sărbătorilor de Paște.

„Vineri vom lua decizia pentru regimul de săptămâna viitoare. Am anunțat că în cazul în care numărul cazurilor active de infectare cu COVID-19 nu va depăși cifra de trei mii și nu va apărea e explozie de noi cazuri vom anunța un șir de relaxări ale activităților economice în primul rând”, a declarat Chicu.

Premierul nu exclude însă și un efect negativ după Paște. Și asta după ce a fost stabilit un flux sporit de transport pe traseele naționale, dar și un număr mare de persoane care au vizitat magazinele în acest weekend, scrie sputnik.md.

Amintim, ieri au fost înregistrate 76 de cazuri pozitive de COVID-19, din 199 de teste prelucrate. Bilanțul persoanelor infectate ajunge la 2548 de la începutul pandemiei.

Citește și: Ion Chicu: „Nu este clar când și câți bani din suportul anunțat de Comisia Europeană vor reveni Republicii Moldova”

loading...

Comments are closed.