Actual

Premierul Chicu a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova. Despre ce au discutat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întrevedere cu E.S. Daniel Ioniță, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, în care s-a discutat despre evoluția parteneriatului strategic moldo-român și rezultatele acestuia, relatează Telegraph.md

Întâlnirea a avut loc în contextul împlinirii a 10 ani de la adoptarea Declarației comune privind instituirea parteneriatului strategic între Republica Moldova și România pentru integrarea europeană a RM.

Acest parteneriat a deschis oportunități noi pentru schimburile economice și culturale și a contribuit determinant ca România să devină cel mai important partener economic al RM.

România a susținut substanțial parcursul european al Republicii Moldova pe plan bilateral și în cadrul structurilor europene, precum Grupul pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova și al Parteneriatului Estic.

Ion Chicu a apreciat importanța deosebită pentru țara noastră a construcției gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău, menționând interesul de a consolida securitatea economică prin diversificarea surselor energetice.

Premierul a mulțumit Guvernului român pentru modernizarea instituțiilor școlare și preșcolare, oferirea mijloacelor de transport pentru instituțiile de învățământ, renovarea Muzeului de Artă, a Sălii cu Orgă și a Institutului Mamei și Copilului din Chișinău, construirea noului sediu al Teatrului ”B.P. Hașdeu” din Cahul și oferirea burselor de studii.

Prim-ministrul și-a exprimat încrederea că parteneriatul strategic între Republica Moldova și România va determina intensificarea cooperării moldo-române pe domeniile socio-cultural și economic și va deschide noi oportunități pentru oamenii și afacerile din ambele state.

Citește și: Ședința șefului statului cu prim-ministrul și președintele Parlamentului. Despre ce au discutat oficialii

loading...

Comments are closed.