Premierul Chicu a efectuat o vizită de inspecție la nodul feroviar Basarabeasca

Ion Chicu, Premier, Prim-ministru, Moldova, republica, Socialiști, consilier, Ministrul finanțelor

Prim-ministrul Ion Chicu a mers la Stația feroviară Basarabeasca, unde a discutat cu angajații și managementul întreprinderii Calea Ferată din Moldova (CFM).

Premierul s-a informat despre situația cu achitarea salariilor angajaților CFM de la nodul feroviar Basarabeasca și viziunile managementului de depășire a dificultăților economice și financiare confruntate de întreprindere.

Conducerea instituției a prezentat prim-ministrului detalii despre acțiunile întreprinse pentru a redresa situația întreprinderii, dar și viziunea de modernizare a infrastructurii menită să crească competitivitatea transportului feroviar în Moldova.

În cadrul discuțiilor, oamenii și-au exprimat nemulțumirea că nu și-au primit salariile de două luni și le-au ridicat abia acum. Prim-ministrul a subliniat că managementul este responsabil deplin de asigurarea achitării salariilor tuturor angajaților în termenii legali, accentuând că ne-achitarea lefurilor este un fapt inadmisibil.

„Este bine că managementul nou numit a găsit modalitatea să achite restanțele pe salarii. Nu putem admite rețineri de salarii în genere, oamenii nu trebuie să sufere din cauza managementului defectuos”, a declarat premierul.

Șeful Executivului a precizat că din cauza economiei neperformante, Moldova s-a transformat într-un donator de forță de muncă inteligentă și eficientă. În context, Planul de Acțiuni al Guvernului aprobat pentru 2020-2023 are scopul de a moderniza economia și a impulsiona investițiile în industrializarea țării.

În componenţa CFM intră 52 de filiale, în cadrul cărora activează, în total, 7119 persoane. Prin nodul feroviar Basarabeasca, în anul 2019 au fost exportate circa 65 mii tone de mărfuri și au fost importate circa 60 mii tone. La această stație feroviară activează 1415 persoane, iar suma restanțelor a fost de circa 13 milioane de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share