Actual

Premierul Chicu s-a întâlnit cu Reprezentanta UNICEF în țara noastră

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Ion Chicu a avut, astăzi, o întrevedere cu Reprezentanta UNICEF în Republica Moldova, Desiree Monique Jongsma, care la sfârșitul lunii septembrie își încheie misiunea în țara noastră.

Premierul și-a exprimat gratitudinea pentru efortul și dedicația cu care s-a implicat misiunea UNICEF în acordarea asistenței pentru realizarea priorităților Guvernului în domeniul asigurării bunăstării și promovării drepturilor copiilor din țară.

“Grație eforturilor depuse s-au îmbunătățit principalii indicatori care reflectă realizarea drepturilor și bunăstarea copiilor în RM. Contribuția Dvs. în contextul COVID-19, donațiile colectate și oferite sectoarelor din educație, sănătate și asistență socială – toate reprezintă un act de solidaritate, înalt profesionalism și dedicație”, a menționat Ion Chicu.

Prim-ministrul i-a acordat Reprezentantei de țară UNICEF, Desiree M. Jongsma, Diploma Guvernului pentru succesele înregistrate în activitatea pe parcursul întregii misiuni. În context, oficialul a dat asigurări pentru o colaborare eficientă în continuare cu Oficiul UNICEF Moldova întru realizarea programelor și priorităților stabilite în domeniul ce ține de Interesul superior al copilului.

Reprezentanta UNICEF în Republica Moldova, a adus mulțumiri Guvernului pentru o colaborare eficientă în realizarea obiectivelor trasate întru susținerea copiilor, în special a celor mai vurnerabili și a apreciat atenția acordată de Prim-ministru în activitatea Consiliul Național pentru Protecția Drepturilor Copilului.

„Apreciem efortul și implicarea Guvernului în stabilirea și realizarea obiectivelor în promovarea intereselor copiilor. Datorită efortului comun și a unei colabărări eficiente am reușit să investim în copii pentru că aceasta este un lucru esențial”, a spus Desiree Monique Jongsma.

Interlocutorii au discutat și unele provocări care necesită o atenție sporită, în special proiectul Strategiei naționale de dezvoltare „Moldova 2030” cu privire la Educație.

UNICEF Moldova a contribuit semnificativ în special pe segmentul promovării drepturilor copiilor, accesul la educație de calitate, sănătate și protecție socială. De asemenea, în perioada de pandemie, UNICEF a reușit să asigure implementarea rapidă a învățământului la distanță, dar și promovarea culturii sănătății.

Citește și: Ion Chicu spune că programul național de reabilitare a drumurilor va continua

loading...

Comments are closed.