Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu omologul său român, Marcel Ciolacu

 

Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, consolidarea securității și cooperarea Republicii Moldova cu România au fost discutate la întâlnirea prim-ministrului Dorin Recean cu omologul său român, Marcel Ciolacu, a declarat pentru Radio Moldova, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

„Oficialii au discutat despre subiectul aderării Republicii Moldova la UE, provocările de securitate din regiune și alte teme de interes pentru relația bilaterală dintre Republica Moldova și România. De asemenea, una din temele abordate de oficiali, a fost cooperarea economică dintre cele două țări, inclusiv s-a discutat despre sprijinul României pe care îl oferă Republicii Moldova în calea aderării noastre la Uniunea Europeană, dar și despre provocările de securitate apărute odată cu invazia nejustificată a Federației Ruse în Ucraina. În același timp, s-a discutat și despre proiectele comune care sunt pe agenda Executivelor de la Chișinău și București“, а declarat Daniel Vodă.

Precizăm că Dorin Recean este primul șef de guvern cu care a discutat Marcel Ciolacu după învestirea sa în calitate de prim-ministru al României.

Amintim că pe 17 iunie, premierul Dorin Recean a efectuat o vizită la București.

Noul prim-ministru al României Marcel Ciolacu, învestit în funcție săptămâna trecută, a dat asigurări că România va susține în continuare parcursul european al Republicii Moldova și eforturile de menținere a securității și stabilității în țară.

Totodată, oficialul a precizat că România își va păstra poziția față de războiul Federației Ruse în Ucraina și va deveni un pilon central în procesul de reconstrucție a Ucrainei.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share