Premierul Dorin Recean: ”Ne-am propus să creștem eficiența procesului de consultare și să sporim transparența decizională”

Viziunile Executivului privind intensificarea cooperării dintre instituțiile guvernamentale și societatea civilă au fost exprimate de prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul Conferinței anuale „Cooperarea dintre Parlament și societatea civilă”, desfășurate astăzi în sala de plen a Legislativului, scrie Moldpres.md

În discursul de inaugurare a evenimentului, șeful Executivului a vorbit despre necesitatea unei implicări mai active a societății civile în procesul decizional, inclusiv în contextul procesului de adaptare a politicilor naționale la standardele Uniunii Europene.

„Societatea civilă a stat la baza democratizării statului nostru. Datorită susținerii dumneavoastră, astăzi, avem o societate deschisă și democratică. Direcția noastră strategică este integrarea în Uniunea Europeană, iar implicarea societății civile în acest proces este esențială pe trei dimensiuni. Întâi de toate, vă rugăm să monitorizați mai atent activitatea Guvernului, pentru că acest lucru va aduce și mai multă disciplină și transparență în acțiunile noastre. De asemenea, este important să valorificați experiența și potențialul tehnic pentru promovarea anumitor reglementări, precum și pentru o comunicare mai activă cu cetățenii privind politicile adoptate de Executiv”, a menționat premierul Dorin Recean.

La conferință au participat peste 100 de reprezentanți ai societății civile din țară, având ca scop eficientizarea comunicării și cooperării cu sectorul asociativ și identificarea bunelor practici pentru sporirea transparenței din partea guvernării prin implicarea sectorului non-profit.

La eveniment au luat parte președintele Parlamentului, Igor Grosu, prim-ministrul Dorin Recean, deputați, diplomați, reprezentanți ai ministerelor.

Conferința anuală „Cooperarea dintre Parlament și societatea civilă” va continua pe parcursul zilei de astăzi și va include trei sesiuni de discuții cu privire la direcțiile prioritate de cooperare dintre Legislativ, Guvern și societatea civilă, precum și rolul societății civile în promovarea și monitorizarea agendei europene a Republicii Moldova. Evenimentul este transmis în direct, pe pagina de facebook a Parlamentului, Guvernului și pe platforma privesc.eu.

Total
0
Shares
Total
0
Share