Alte știri

Premierul explică din ce motive a fost extinsă starea de urgență în sănătate publică

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Ion Chicu susține că decizia despre extinderea stării de urgență în sănătate publică pînă la 31 iulie 2020 este dictată de evoluția pandemiei COVID-19 pe plan global, regional și intern. Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, șeful executivului a menționat că populația trebuie să se adapteze la realitate, iar astfel consecințele pandemiei vor fi mai puțin nefaste, transmite Telegraph.md, cu referire la Newsmaker.md

„Nu are cum să ne placă decizia respectivă. Dar cu cât mai repede conștientizăm realitățile cu care se confruntă lumea întreagă în această perioadă, cu cât mai repede ne adaptăm modul de viață și comportamentul, cu atât mai puține consecințe nefaste va avea această pandemie asupra oamenilor”, a menționat Chicu.

Amintim că, pe 10 iulie, starea de urgență în sănătate publică a fost extinsă până la data de 31 iulie.

Astfel, din 16 iulie își reiau activitatea doar sălile de sport, bazinele, sălile de fitness, se elimină restricția ce ține de dușuri și vestiare. Tot din această zi, se reia etapizat activitatea centrelor de reabilitare, balneo-sanitare, activității Centrului Republican Experimental Protezare, Ortopedie şi Reabilitare, Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii și reabilitarea medicală în ambulatoriu, în strictă conformitate cu instituțiunile Ministerului Sănătății.

Rămân în vigoare însă restricțiile de intrare în țară a străinilor, cu unele excepții. Se păstrează obligativitatea de autoizolare la revenirea în țară, se mențin restricțiile legate de activitatea cluburilor de noapte și discoteci. Se interzice activitatea parcurilor de distracții, zonelor de agrement.

Pana la 1 august, este interzisă interzise desfășurarea ceremoniilor (nunți, cumătrii, zi de naștere etc.), dar și activitatea taberelor de odihnă. Grădinițele, la fel, rămân închise până la sfârșitul lunii iulie.

Citește și: UE apreciază pozitiv reformele din justiția moldovenească

loading...

Comments are closed.