Premierul Filip, la Adunarea Națională PDM: Țara noastră a demonstrat că se poate ridica!

pavel filip moldova ue

Partidul Democrat din Moldova a demonstrat că Republica Moldova se poate ridica, poate depăşi greutăţile şi îşi poate deschide propriul drum către bunăstare. Acest lucru a fost au devenit posibile datorită guvernării PDM pentru oameni. Este mesajul transmis de premierul Pavel Filip, prim-vicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova, la Adunarea Națională “PDM Pentru Moldova”.

“Cu siguranţă ne aflăm acum la cea mai mare adunare a democraților din istoria acestui partid! Asta e forța democraților, asta e forța partidului nostru, asta e forța Moldovei şi a oamenilor Moldovei! Stimați membri și simpatizanți ai PDM, dragi prieteni, dragi oameni ai Moldovei, de aproape trei ani de zile, Partidul Democrat are șansa și onoarea de a guverna Republica Moldova. În acest timp, țara noastră a demonstrat că se poate ridica, ţara noastră a demonstrat că are demnitate, că poate depăși greutăți, că își poate deschide propriul drum către bunăstare. Dovezile există și ele merită spuse, merită cunoscute” – a declarat Pavel Filip pe scena din PMAN.

În continuatea prim-vicepreședintele PDM a vorbit despre situația în care ne aflăm astăzi.

“Astăzi economia țării este în cel de-al treilea an consecutiv de creștere economică. Am adus Moldovei peste 4% creștere economică în primii doi ani. Anul acesta creşterea economică depăşeşte deja 5%. Astăzi salariul mediu în Moldova este cu 30% mai mare decât în urmă cu 3 ani. Putem spune ferm că Republica Moldova nu este cea mai săracă țară din Europa, în acelaşi timp avem de muncit foarte mult ca să sporim bunăstarea oamenilor Moldovei. Astăzi în Moldova pensia medie pentru prima dată după independenţă a depășit minimul de existență pentru pensionari. Vă spun cu certitudine: noi știm cum să mărim pensiile şi în continuare” – a mai spus Filip.
 

Premierul Republicii Moldova spune că am ajuns la aceste rezultate pentru că Guvernul a susținut mediul de afaceri, a făcut reforme, a susţinut investițiile. A redus mult numărul de acte permisive, a redus mult din organismele cu funcţie de control. A oferit subvenții pentru crearea de noi locuri de muncă și a debirocratizat administrația, creând ghișee unice.

Amintim că astăzi în jur de 70 de mii de simpatizanți și membri ai Partidului Democrat din Moldova s-au adunat în centrul Capitalei la Adunarea Națională “PDM Pentru Moldova”.

Total
0
Shares
Total
0
Share