Actual

Premierul Ion Chicu a participat la ședința Punctului Focal

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Ion Chicu a participat la ședința Punctului Focal pentru prevenirea și controlul epidemiei virusului COVID-19, transmite Telegraph.md

Punctul Național Focal se convoacă zilnic, fără zile libere, la ora 7:00, de la începutul lunii februarie, când au fost inițiate activități de control și combatere a epidemiei de coronavirus la nivel național.

Prim-ministrul a mulțumit specialiștilor implicați în procesul de administrare a situației epidemiologice pentru nivelul înalt de profesionalism și dedicare. În condițiile pandemiei, specialiștii MSMPS reușesc să facă schimb de opinii și informații referitoare la caracteristicile COVID-19 cu colegii din alte state și să identifice căi eficiente de prevenire a răspândirii infecției în Republica Moldova.

În prezent peste 200 de state caută același set de produse necesare medicilor pentru administrarea situației epidemiologice. MSMPS dispune de rezervele necesare.

Ion Chicu a mulțumit șefului Reprezentanței OMS în RM, Igor Pokanevych, pentru schimbul continuu de experiență cu specialiștii sistemului național de sănătate. OMS a oferit asistență valoroasă în procesul de instruire a medicilor moldoveni și pregătirea lor pentru administrarea proceselor epidemiologice, precum și a acordat câteva seturi de teste și consumabile.

În perioada de lucru a Punctului Focal s-a reușit creșterea esențială a nivelului de mobilizare a autorităților publice de toate nivelurile și a societății. A crescut rata respectării cerințelor de distanțare socială recomandate de specialiștii în sănătate și se reușește menținerea sub control a răspândirii infecției în țară.

Citește și: 200 de milioane de Euro ar putea ajunge în scurt timp în bugetul de stat al R. Moldova

loading...

Comments are closed.