Politică

Premierul Ion Chicu despre posibila demitere a executivului: „Niciun guvern nu a avut soarta să aleagă între scenarii proaste și foarte proaste”

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Guvernul acesta trebuie de descântat pentru că i-au căzut toate belelele de când a fost declarată Independența Republicii Moldova.

În primul rând, stare de urgență pe așa motive niciodată nu a fost. În general niciun guvern nu a acționat și nu a activat în asemenea circumstanțe, niciun guvern prin intermediul Comisiei Situații Excepționale nu a trebuit două luni zi la zi să gestioneze lucrurile înlocuind Parlamentul, aprobând decizii care au o putere de lege. De aceea, niciun guvern ca ăsta nu avut practic în fiecare zi soarta să aleagă între scenarii proaste și scenarii foarte proaste”.

Declarația aparține premierului Republicii Moldova Ion Chicu și a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

Deși gestionarea stării de urgență și a pandemiei de COVID-19 reprezintă o perioadă complicată, premierul Ion Chicu spune că nu a avut gânduri de a-și prezenta demisia.

„Tot timpul a fost dificil. Foarte dificil este ultima perioadă pentru că este și criza pandemiei, este și criza economică, dar cel mai mult ne apasă incertitudinea. Noi nu știm ce va fi cu acest virus, vine sau nu vine valul doi. Acum, din păcate se conturează scenariul că va veni, asta îmi spun și reprezentanții OMS.

Partea proastă a lucrurilor este că dacă primul val a venit când ieșeam din iarnă în primăvară și când gripa sezonieră sau alte boli de acest fel sunt în diminuare, partea proastă este că următorul va veni atunci când intrăm în iarnă. Astea sunt scenariile. Cum va influența acest scenariu evoluțiile și economice, și sociale, și la nivel de răbdarea oamenilor, este greu de spus.

De aceea, toată această situație presează asupra noastră. În asemenea circumstanțe niciun om normal nu poate să se simtă confortabil, dar există responsabilitate. Nu poți părăsi o corabie atunci când este foarte, foarte dificil”, a declarat Ion Chicu.

Despre destabilizările de la nivel politic și plecările deputaților din coaliția de guvernare, premierul Ion Chicu afirmă că nu cabinetul de miniștri va avea de suferit în urma acestor evenimente, ci țara.

„Destabilizare politică va afecta radical și foarte esențial țară. Asupra spiritului nostru toate aceste mișcări politice, poziționări înainte de alegerile prezidențiale nu au cum să ne influențeze ca să ne sustragă de la activitate. Noi din prima zi când am intrat în birouri eram demiși, însă noi ne căutăm de agenda noastră. Credeți-mă că pe agendă sunt foarte multe subiecte importante”, a precizat premierul.

Referitor la plecare unor deputați din majoritatea parlamentară, Ion Chicu precizează că au plecat acei deputați care au încercat prin diferite metode să-și realizeze interesele.

„Faptul că mulți deputați pleacă dintr-o coaliție majoritară vorbește despre multe, vorbește, în primul rând, despre faptul că poate acei care ne-au acordat vot de încredere la 14 noiembrie și apoi au plecat au înțeles că guvernul ăsta nu prea îți rezolvă chestiunile pe care în linii mari și le rezolvă unii. Trafic de influență, propuneri indecente sau cazuri de corupție nu au fost. pentru că dacă erau, aș fi sesizat. Este un caz rarisim când deputați pleacă de la guvernare. De ce pleacă? Pentru că știu că nu pot să-și facă cu acest guvern interesele pe care și l-au făcut înainte”, a afirmat premierul.

Citește și: Cât le plătește ȘOR deputaților democrați ca să părăsească PD-ul? Răspunsul vine de la vicepreședintele parlamentului

loading...

Comments are closed.