Alte știri

Premierul își propune să modifice legislația pentru a înlătura privilegiile funcționarilor din BNM

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Noiembrie 2014. Din sistemul bancar al țării se fură 1 miliard de dolari. Conducerea Băncii Naționale joacă un rol activ în această crimă. De atunci, mai mulți funcționari ai BNM au nimerit în vizorul procuraturii și au statut de bănuiți/învinuiți. Tot acest timp serviciile pentru avocați de sute de mii de lei (sau chiar milioane) sunt achitate… de BNM” – susține Prim-ministrul Ion Chicu, pe o rețea de socializare.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În același timp, el adaugă: „Pe lângă salarii de sute de mii de lei lunar, acești funcționari beneficiază de înlesniri inimaginabile, inclusiv de a fi apărați din banii statului, când încalcă legea”.

„Firește, această situație nu mai poate fi tolerată și am propus eliminarea acestor plăți în folosul participanților la furtul miliardului din cadrul BNM. Straniu, dar conducerea BNM a decis să „se plângă” corpului diplomatic străin și FMI, că statul atentează la independența băncii centrale…”, spune, în același timp, Chicu.

Totodată, el anunță: „În zilele apropiate vom veni cu proiectul de modificare a legislației pentru a elimina privilegiile absolut neîntemeiate, de care se bucură funcționarii acestei instituții. Iar conducerea BNM trebuie să înțeleagă, că poporul nu va mai plăti avocați pentru acei care au fost implicați în furtul miliardului”.

Citește și: Combinatul de vinuri „Cricova” a obținut două medalii la concursul online „Vinarium 2020”

loading...

Comments are closed.