Premierul israelian afirmă că Israelul va continua ofensiva în Fâșia Gaza

Israelul va continua ofensiva sa împotriva Hamas, inclusiv în oraşul Rafah din sudul Gaza, în pofida presiunii internaţionale crescânde pentru a se opri, a declarat premierul Benjamin Netanyahu, potrivit Reuters.

Netanyahu a promis să distrugă Hamas după ce luptătorii săi au atacat, în 7 octombrie, sudul Israelului, omorând 1.200 de persoane şi răpind 253, potrivit bilanţului israelian. Peste 30.000 de oameni au fost ucişi în Gaza în timpul ofensivei ulterioare a Israelului, estimează autorităţile sanitare palestiniene, generând critici şi condamnare internaţională.

„Există presiunea internaţională şi ea creşte, dar mai ales când presiunea creşte trebuie să strângem rândurile, trebuie să rămânem împreună în faţa încercărilor de a oprit războiul”, a spus el.

Se estimează că 1,5 milioane de oameni sunt înghesuiţi în Rafah, în marginea cea mai sudică a enclavei, în apropierea graniţei cu Egiptul, majoritatea fiind fugiţi din caselor lor din nord pentru a scăpa de asaltul militar al Israelului.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share