Politică

Premierul Natalia Gavrilița a avut o ședință de lucru cu Guvernatorul Băncii Naționale Octavian Armașu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o ședință de lucru cu Guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu, transmite Telegraph.md

În cadrul discuției, Natalia Gavrilița a informat guvernatorul despre politicile Guvernului care urmează să fie implementate și care pot avea impact asupra politicilor monetare, în special intenția de creștere a pensiei minime și a unor alocații sociale și modul în care acestea pot influența puterea de cumpărare și presiunea inflaționistă.

Premierul Gavrilița a informat managementul Băncii Naționale despre sumele care urmează să fie primite în perioada imediat următoare de Republica Moldova din partea Uniunii Europene, Fondului Monetar Internațional și altor parteneri de dezvoltare.

La fel, Natalia Gavrilița a prezentat viziunea Guvernului privind domeniile economice cu potențial maxim de creștere și a modului în care politica monetară poate contribui la succesul acestora.

Ambele părți s-au arătat deschise pentru cooperare și schimb de opinii cu privire evoluțiile în sectorul real și guvernamental în scopul menținerii stabilității macroeconomice și sporirea potențialului de creștere economică.

Citește și: Igor Dodon i-a adresat un mesaj de felicitare Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir cu ocazia zilei de naștere

loading...

Comments are closed.