Premierul Poloniei spune că a fost amenințat după tentativa de asasinare a omologului slovac

Premierul polonez Donald Tusk a declarat joi că a primit ameninţări după tentativa de asasinat asupra omologului său slovac, iar presa a relatat că protecţia sa va fi întărită, scrie News.ro

Premierul slovac Robert Fico a fost împuşcat miercuri de cinci ori de la mică distanţă şi se află în stare gravă, ceea ce a provocat o condamnare unanimă la nivel internaţional şi apeluri la calmarea tensiunilor politice.

„Ieri (n.r. miercuri) a fost prea mult”, a declarat Tusk într-o postare pe platforma X, ilustrată cu o captură de ecran a unui comentariu, tot de pe X, în care se spune: „Astăzi, slovacii ne-au dat un exemplu despre ce ar trebui făcut cu Donald Tusk”, dacă acesta decide să nu facă investiţii într-un mare aeroport din centrul Poloniei.

Atmosfera politică din Polonia a fost încărcată în ultimii ani, inclusiv prin asasinarea, în 2019, a primarului liberal din Gdansk, care era un critic al politicilor anti-imigranţi ale partidului de guvernământ de atunci, Lege şi Justiţie (PiS).

Site-ul polonez Wp.pl a afirmat joi, citând o sursă din cadrul Serviciului de Protecţie de Stat, că protecţia lui Tusk va fi consolidată în urma tentativei de asasinat asupra lui Fico.

Un purtător de cuvânt al Serviciului de Protecţie a Statului – organismul responsabil cu protecţia celor mai importante persoane din Polonia – a refuzat să comenteze, afirmând că activităţile sale sunt confidenţiale.

”Desigur, analizăm şi tragem concluzii, dar nu vorbim despre ele în mod public”, a declarat ministrul polonez de interne Tomasz Siemoniak

Total
0
Shares
Total
0
Share