Politic

Premierul RM afirmă că programul prezidențial de industrializare a țării va fi extins

Pinterest LinkedIn Tumblr

Programul prezidențial de industrializare a țării va fi extins. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, în debutul ședinței Guvernului. Chicu a declarat că proiectul nu se va opri doar la cele 16 platforme industriale multifuncționale pentru care au fost identificate terenurile, transmite Telegraph.md, cu referire la NTV

Cele 16 platforme industriale multifuncționale se vor extinde pe 300 ha și în cel mai apropiat timp urmează să fie începute lucrările de amenajare a lor.

”În timp rapid trebuie conectate la utilități ca investitorii să lanseze afacerile și să creeze locuri de muncă în raioane. Nu ne vom opri la 16 raioane, vom extinde lista și în alte raioane”, a declarat premierul.

Pentru crearea celor 16 platforme industriale Guvernul a alocat 50 milioane de lei.

Propunerea de creare a platformelor industriale a fost lansată, la sfârșitul anului trecut, de președintele țării, Igor Dodon. Șeful statului a declarat că industrializarea regiunilor presupune crearea a noi locuri de muncă, creșterea salariilor, diminuarea exodului populației peste hotare, sporirea acumulărilor în bugetele raionale.

Citește și: DECLARAȚIE // Toți liderii de dreapta care fac declarații vor ca Maia Sandu să mai piardă o dată

loading...

Comments are closed.