Premierul RM: “Noi suntem determinați și depunem toate eforturile ca aceste alegeri să fie desfășurate în mod democratic”

Autoritățile Republicii Moldova depun toate eforturile pentru ca cetățenii aflați peste hotarele țării să-și poată exercita dreptul la vot în scrutinul prezidențial din noiembrie. Premierul Ion Chicu a anunțat că din cauza creșterii numărului de infectări cu COVID-19, în unele țări europene ar putea apărea dificultăți în deschiderea secțiilor de votare, transmite Telegraph.md, cu referire la Primul.md

”Noi suntem determinați și depunem toate eforturile ca aceste alegeri să fie desfășurate în mod democratic, conform celor mai înalte standarde internaționale. În acest sens se alocă toate resursele, luând în considerare pandemia. Dorim ca toți cetățenii să-și poată exercita acest drept constituțional inclusiv cei care nu se află pe teritoriul Republicii Moldova”, a spus premierul.

În prezent, MAEIE se preocupă de identificarea spațiilor pentru deschiderea secțiilor de votare peste hotare.

”Avem o provocare majoră în legătură cu pandemia. Mai multe țări europene sunt din nou afectate serios de acest val de pandemie. În această situație pot apărea unele dificultăți în permisiunea de a deschide aceste birouri electorale. Îi asigur pe toți cetățenii că noi ca autorități depunem toate eforturile pentru ca toți cetățenii să aibă dreptul la vot”, a declarat Chicu.

Potrivit informațiilor prezentate de Comisia Electorală Centrală, în cadrul alegerilor prezidențiale peste hotarele țării urmează a fi deschise 202 secții de votare.

Ce nereguli au fost găsite la mai multe instituții de învățământ din capitală. Ion Ceban la un liceu de la Ciocana: „Nu voi admite economii pe seama copiilor”

Total
0
Shares
Total
0
Share