Oficial

Premierul RM: „Trebuie să asigurăm implementarea proiectelor pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea”

Pinterest LinkedIn Tumblr

În debutul ședinței de Guvern, premierul a cerut miniștrilor să asigure elaborarea cadrelor normative pentru implementarea proiectelor sociale importante pentru care Executivul și-a asumat răspunderea în Parlament, transmite Telegraph.md, cu referire la Moldpres.md

„Proiectele pe care ne-am angajat răspunderea în fața Parlamentului au intrat în vigoare, trebuie să asigurăm implementarea lor, pentru că acestea sunt foarte așteptate de cetățeni și agenți economici”, a menționat premierul.

Printre acestea sunt majorarea salariului personalului medical cu 30% de la 1 septembrie, alocarea mijloacelor financiare pentru pensionari și beneficiarii de alocații sociale, alocarea a 50 mln de lei către ODIMM pentru garantarea creditelor agenților economici, alocarea a 50 milioane de lei pentru crearea a 16 platforme industriale în raioanele din țară. „Toate acele terenuri cu aria de cca 300 ha trebuie rapid conectate la toate utilitățile, astfel încât investitorii să poată veni, amplasa afacerile și să poată crea locuri de muncă în centrele raionale, cu accentul pe sectorul industrial. Continuăm identificarea terenurilor și în celelalte raioane”, a spus premierul.

În contextul suplinirii Fondului de subvenționare în agricultură cu 100 mln de lei, Ion Chicu a cerut MADRM să elaboreze Regulamentul de repartizare a mijloacelor financiare pentru agricultorii care au avut de suferit în urma calamităților naturale, în special a secetei. Cel mai mult au fost afectate culturile agricole din sudul țării.

Ministrul Ion Perju a prezentat informațiile preliminare privind rezultatele recoltei din prima grupă. Securitatea alimentară a țării va fi asigurată. Se preconizează o recoltă de peste 600 mii de tone de grâu, raportat la necesarul pe țară de 350 mii de tone. Va fi posibil și exportul recoltei.

Prim-ministrul a mai solicitat să fie asigurată calitatea construcției drumurilor, pentru care au fost alocate șase miliarde de lei în acest an. „Avem, simultan, peste o mie de sectoare de drum în reparație. Monitorizarea calității este absolut importantă și necesară. Deja avem unele semnale că nu peste tot este asigurată calitatea. Nu vom achita bani din buget, dacă aceasta nu va corespunde standardelor”, a declarat premierul.

Ion Chicu a cerut Ministerului Economiei, Inspecției în Construcții și tuturor responsabililor să monitorizeze fiecare etapă de construcție a sectoarelor de drum, pentru asigurarea calității acestora.

Citește și: Ministrul Ion Perju: „Băncile comerciale din țară sunt dispuse să negocieze condițiile de reeșalonare a creditelor pentru agricultori”

loading...

Comments are closed.