Premierul român, Nicolae Ciucă, și-a anunțat demisia

 

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat că-și depune mandatul. „A venit momentul în care îmi închei activitatea de premier”, a declarat Ciucă cu puțin timp în urmă.

În debutul anunţului său, prim-ministrul român a făcut referire la greva profesorilor, care a dus la amânarea rotativei.

„Ne-am asumat cu toții că rotativa nu se produce pe 25 de mai așa cum era asumat. Pe baza dialogului și a tot ceea ce a putut să însemne coordonarea de la nivelul coaliției, am reușit să convenim asupra unei forme de act normativ astfel încât doleanțele dascălilor să poată fi acoperite și să redăm încrederea și respectul față de profesorii din România. Prin OUG de astăzi am convenit și asumat cu responsabilitate toate aceste măsuri, rugând sindicatele să înțeleagă că este nevoie de măsuri sustenabile, care să nu fie populiste, care să reprezintă decizia politică responsabilă”, a declarat Nicolae Ciucă.

„Considerat fiind că acest conflict a fost încheiat, şi aşa cum mi-am asumat şi ne-am asumat la nivelul coaliţiei, astăzi a venit momentul în care îmi închei activitatea de prim-ministru al Guvernului României. În felul acesta, în cadrul discuţiilor pe care le-am avut la nivelul coaliţiei, după ce am să merg să-mi depun mandatul la preşedintele României, la nivelul coaliţiei încep procedurile pentru efectuarea rocadei. Ceea ce este important de subliniat este faptul că, imediat după aceasta, vom avea un Guvern interimar care va funcţiona până în momentul în care se va finaliza învestirea unui nou Guvern, nou Guvern care sperăm să fie învestit până la finele săptămânii. Noi ne-am propus ca până joi să avem Guvernul învestit”, a adăugat el.

Anterior, premierul României anunţase că va demisiona odată cu soluţionarea crizei determinate de greva din sistemul de învăţământ.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share