Premiile pe care le vor încasa sportivii care vor reveni cu medalii de la Jocurile Europene

Sportivii cu rezultate notabile la cea de-a III-a ediție a Jocurilor Europene din Cracovia-Malopolska, care se va desfășura în perioada 21 iunie – 2 iulie 2023, vor fi răsplătiți cu premii din partea Ministerului Educației și Cercetării, transmite Jurnal.md

Conform deciziei aprobate de Cabinetul de miniștri, deținătorii medaliilor de aur vor obține 220 de mii de lei, cei ai medaliei de argint vor primi 160 de mii de lei, iar sportivii care vor obține medalia de bronz vor fi răsplătiți cu 120 de mii de lei. De asemenea, sportivii care obțin locurile patru și cinci vor fi premiați cu 50 de mii de lei, și respectiv, 30 mii de lei. La fel, antrenorii, medicii și maseurii sportivilor vor fi și ei recompensați pentru contribuția adusă la succesul echipelor.

„Participarea țării noastre la diverse competiții demonstrează angajamentul nostru ferm în susținerea sportului și dezvoltarea performanței sportive în Republica Moldova. Decizia de a acorda aceste premii reflectă recunoașterea eforturilor și a meritelor sportivilor noștri, precum și a echipei de profesioniști din spatele lor”, a declarat ministrul Anatolie Topală.

Total
0
Shares
Total
0
Share