Alte știri

Preotul organizator al excursiei în Ucraina, a fost confirmat pozitiv cu coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce a vizitat o mănăstire din Ucraina, un preot din Ștefan Vodă a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. Informația a fost confirmată de șeful Centrului de Sănătate Publică din Căușeni, Andrei Kazacioc, transmite Cotidianul.md, citat de Telegraph.md.

Preotul este chiar el cel care a organizat excursia la un lăcaș sfânt din Ucraina, la începutul lunii martie.

„Preotul a fost testat pozitiv la COVID-19 și este internat la Spitalul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru tratament. Din câte cunosc, soția preotului a fost testată negativ. În cazul copiilor, ancheta este încă în desfășurare”, a declarat șeful Centrului de Sănătate Publică din Căușeni, Andrei Kazacioc.

Șeful Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodăm, Trofimov Andrei Marc, a declarat pentru Cotidianul.md că preotul a telefonat din propria inițiativă la Serviciul Unic 122 din motiv că avea simptome COVID-19. Preotul a fost transport la Chișinău cu ambulanța.

În continuare, urmează să fie identificate toate persoane care au intrat în contact cu preotul pentru a le fi prelevate probele la testul COVID-19.

Mai mulți enoriași din Republica Moldova au vizitat la începutul lunii martie o mănăstire din Ucraina. Aceștia au revenit în țară la data de 9 martie.

în Republica Moldova sunt în total 125 de cazuri confirmate cu coronavirus.

Menționăm că, începând cu ziua de azi, 25 martie, au intrat în vigoare noile restricții:

– Se interzice, aflarea în spații publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement;
– Se interzice prestarea serviciilor de alimentare publică în unitățile de comercializare a produselor petroliere;
– Se interzice persoanelor în vârstă de peste 63 ani, aflarea în afara domiciliului și în spațiile publice cu excepția: deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare, deplasarea pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată, deplasarea pentru alte motive justificate și care nu pot fi amânate.

Citește și: Polițiștii și militarii conlucrează pentru a asigura respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de urgență

loading...

Comments are closed.