Politică

Presa de la Moscova: Kozak vizitează Moldova la invitația Maiei Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful adjunct al Administrației prezidențiale ruse Dmitry Kozak vizitează Moldova pe 11 august, a declarat pentru RIA Novosti o sursă din administrația lui Putin, această menționând că inițiativa a venit chiar de la Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

„Adjunctul șefului administrației prezidențiale a Federației Ruse, Dmitry Kozak, va vizita Chișinăul pe 11 august la invitația președintelui Moldovei Maia Sandu”, a declarat interlocutorul agenției RIA.

Ieri, Ministerul de Externe al Republicii Moldova a anunțat că așteaptă sosirea lui Kozak. Potrivit ministerului, în timpul vizitei, autoritățile moldovenești vor discuta aspecte prioritare pe agenda bilaterală cu un oficial rus înalt.

Parlamentul Moldovei a aprobat pe 6 august un nou guvern condus de premierul Natalia Gavrilitsa. Kozak va fi primul invitat de rang înalt care va veni în Moldova după acest eveniment.

Vizita va avea loc și pe fondul înlocuirii Ambasadorului Republicii Moldova în Rusia. Fostul șef al misiunii diplomatice, Vladimir Golovatyuk, fost deputat al Partidului Socialiștilor, a fost convocat recent la Chișinău pentru consultări și evaluări ale activităților misiunii diplomatice și apoi revocat din funcție. Mass-media moldovenească asociază acest lucru cu un scandal sexual, scrie sursa citată.

loading...

Comments are closed.