Presa din Italia afirmă că îngrijitoarele moldovence aduc coronavirusul, de aceea vor fi testate obligatoriu

Presa italiană relatează despre mai multe cazuri în care îngrijitoare venite din Republica Moldova au provocat în ultimele zile focare de COVID-19, autoritățile din această țară luând decizia să le testeze gratuit și obligatoriu pe cele care se reîntorc în țară, transmite Telegraph.md, cu referire la Safenews.md

Potrivit presei italiene, în regiunea Veneto, în orașul Feltre, două focare de COVID-19 au fost provocate de îngrijitoare din Republica Moldova, revenite recent în țară.

În aceste condiții, autoritățile italiene au decis testarea obligatorie și gratuită pentru toate îngrijitoarele care revin în Italia, din afara UE, începând cu 1 iulie.

„Este o modalitate prin care putem proteja bătrânii și familiile lor”, a declarat președintele regiunii Veneto, Luca Zaia.

Cetățenii moldoveni deocamdată nu pot călători în Uniunea Europeană din cauza pandemiei de coronavirus, excepție făcând cei care au contracte de muncă sau domiciliu în statele comunitare.

Moldova a fost, în ultimele trei săptămâni, lider în Europa la infectări raportat la populație.

Citește și: EXCLUSIV // A cedat unui pieton dar a provocat un alt accident. Ce s-a întâmplat noaptea trecută la Sipoteni

Total
0
Shares
Total
0
Share