Sunt acuzaţii extrem de grave de corupţie. Şeful PACE, Gheorghe Cavcaliuc, susţine că există suspiciuni în acțiunile candidatului de pe lista PAS, Boris Marcoci.”

Mai mult, acesta a cerut să fie verificată implicarea în această schemă a primarului de Bălți, Renato Usatîi și a unuia dintre adjuncții săi, Nicolai Grigorișin, precum și legalitatea licitațiilor de achiziții publice, câștigate de 6 companii în toate primăriile cu legături în partidul lui Usatîi.

MAI va sesiza Procuratura Anticorupţie

MAI a confirmat că a primit adresarea lui Cavcaliuc și urmează a fi transmisă la Procuratura Anticorupție.„Ministerul de Interne a recepționat adresarea din partea domnului Cavcaliuc și noi avem nevoie de câteva zile pentru a examina cele expuse în scrisoare, în același timp, pe liniile care țin de competențele altor organe precum ar fi Procuratura Anticorupție, noi o să le transmitem materialele, deocamdată noi examinam tot ce ține de competențele MAI. Această procedură ar putea dura nu mai mult de două trei zile,” a declarat consilierul ministrului de Interne, Iulian Bercu, citat de Telegraph Moldova.

PACE cere ca implicarea candidatului PAS Boris Marcoci și a primarului de Bălți, Renato Usatîi și a unuia dintre adjuncții săi, Nicolai Grigorișin în acțiuni despre care există suspiciuni de corupție să fie investigată competent și imparțial.

Totodată, PACE s-a adresat organizațiilor internaționale pentru a opri dezmățul direcționat împotriva lui Cavcaliuc și a partidului condus de acesta, venit din partea procuraturii și politicienilor.