Alte știri

Presa din România, despre schema candidatului PAS și a lui Renato Usatîi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Scandal imens în Republica Moldova! Un lider din partidul Maiei Sandu, dat pe mâna procurorilor. Acuzaţii grave. Acesta este un titlu de știre pe site-ul român capital.ro. Jurnaliștii de peste Prut scriu despre scandalul imens din Republica Moldova, unde un lider din partidul Maiei Sandu, PAS, a fost dat pe mâna procurorilor.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Sunt acuzaţii extrem de grave la adresa acestuia, scriu jurnaliștii români.

„Scandal total peste Prut înaintea alegerilor. Cei de la partidul PACE au transmis organelor de anchetă materialele privind schemele de corupție ale unor politicieni.
Acuzaţii de corupţie peste Prut

Sunt acuzaţii extrem de grave de corupţie. Şeful PACE, Gheorghe Cavcaliuc, susţine că există suspiciuni în acțiunile candidatului de pe lista PAS, Boris Marcoci.”

Mai mult, acesta a cerut să fie verificată implicarea în această schemă a primarului de Bălți, Renato Usatîi și a unuia dintre adjuncții săi, Nicolai Grigorișin, precum și legalitatea licitațiilor de achiziții publice, câștigate de 6 companii în toate primăriile cu legături în partidul lui Usatîi.

MAI va sesiza Procuratura Anticorupţie

MAI a confirmat că a primit adresarea lui Cavcaliuc și urmează a fi transmisă la Procuratura Anticorupție.„Ministerul de Interne a recepționat adresarea din partea domnului Cavcaliuc și noi avem nevoie de câteva zile pentru a examina cele expuse în scrisoare, în același timp, pe liniile care țin de competențele altor organe precum ar fi Procuratura Anticorupție, noi o să le transmitem materialele, deocamdată noi examinam tot ce ține de competențele MAI. Această procedură ar putea dura nu mai mult de două trei zile,” a declarat consilierul ministrului de Interne, Iulian Bercu, citat de Telegraph Moldova.

PACE cere ca implicarea candidatului PAS Boris Marcoci și a primarului de Bălți, Renato Usatîi și a unuia dintre adjuncții săi, Nicolai Grigorișin în acțiuni despre care există suspiciuni de corupție să fie investigată competent și imparțial.

Totodată, PACE s-a adresat organizațiilor internaționale pentru a opri dezmățul direcționat împotriva lui Cavcaliuc și a partidului condus de acesta, venit din partea procuraturii și politicienilor.

loading...

Comments are closed.