Președintele de onoare al A.S.I.C.S., Plamen Milanov, a fost decorat de către ÎP Petru, mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor

Președintele de onoare al Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.), Plamen Milanov, a fost decorat de către Înaltpreasfințitul Părinte Petru, mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, cu ordinul “Ștefan cel Mare și Sfânt”, gradul II. Este una dintre cele mai importante distincții bisericești și a fost acordată în semn de recunoștință și apreciere pentru susținerea Bisericii, dar și pentru proiectele lansate de A.S.I.C.S. în susținerea enoriașilor, dar și a persoanelor nevoiașe.

“Vă mulțumim foarte mult pentru ceea ce faceți. Lucrați prin noi și noi lucrăm prin alții, îi ajutăm pe cei care au nevoie. Este un lucru frumos că putem să-i ajutăm pe cei nevoiași”, a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Petru în timpul ceremoniei de înmânare a ordinului.

La rândul său, președintele de onoare al A.S.I.C.S., Plamen Milanov, a apreciat gestul Mitropoliei și a menționat că este o onoare să fie decorat cu această distincție.

„Pentru mine aceasta înseamnă că Mitropolia Basarabiei a văzut în noi un partener de încredere, dar și un prieten care va fi, mereu, alături de Biserică.”

De altfel, Milanov a dat asigurări că proiectele lansate de A.S.I.C.S., în colaborare cu Mitropolia Basarabiei, vor continua.

PLAMEN MILANOV, președinte de onoare A.S.I.C.S.

Le suntem recunoscători celor de la Mitropolia Basarabiei, deoarece ei știu mai bine cine are nevoie de susținere. Totodată, ne propunem să lansăm o altă campanie. Să colectăm haine și încălțăminte, iar cu ajutorul Mitropoliei Basarabiei le vom împărțim oamenilor nevoiași. O altă propunere venită din partea Asociației noastre, în acest an, vom oferi și un suport financiar pentru veteranii propuși de Mitropolie.

MAXIM STURZA, Consilier Mitropolitan pentru Relațiile cu Instituțiile Statului

Ținem să vă mulțumim, repetat, pentru ajutorul oferit. Felicitările noastre cu distincția oferită, distincția Ordinul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, gradul II, care este una dintre cele mai importante și mai înalte distincții ale Mitropoliei Basarabiei. Această distincție a fost oferită în semn de prețuire și recunoaștere pentru ajutorul oferit bisericii, pentru intențiile și proiectele de viitor.

În luna octombrie a anului trecut, A.S.I.C.S. a semnat un acord de parteneriat cu Mitropolia Basarabiei. Astfel, în urma acestei înțelegeri, Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, săptămânal, oferă 50 de prânzuri calde persoanelor social-vulnerabile, care sunt distribuite atât la biserici, cât și la domiciliile beneficiarilor.

Amintim că, recent, Plamen Milanov a primit și titlul de ”Omul anului 2023”. Distincția a fost oferită de către scriitorul și jurnalistul Val Butnaru.

Total
0
Shares
Total
0
Share