Președintele Adunării Populare Găgăuze, Dmitri Konstantinov: ”Există ideea creării Republicii Găgăuze”

Președintele Adunării Populare Găgăuze, Dmitri Konstantinov, a declarat într-un reportaj pentru presa din stânga Nistrului că există ideea creării „Republicii Găgăuze”. Ce înseamnă asta? Exact copia unor idei separatiste pro-ruse, după modelul „LNR” sau „DNR” din Ucraina, scrie Realitatea.md

Potrivit lui Konstantinov, „poporul cere” acest lucru, iar ideea ar putea fi dezbătută pe 9 septembrie, când va avea loc adunarea deputaților din Comrat.

„Nu este exclus. Poporul cere asta, pentru că Republica Moldova este nepăsătoare față de legile noastre”, a declarat Dmitri Konstantinov.

Întrebată de către reporter dacă ar dori integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, o locuitoare din Comrat a declarat: „Nu. Nu vrem în Europa. Vrem să trăim cum am trăit înainte cu Rusia”.

Un alt locuitor a menționat că „dacă nu era UTA Găgăuzia, Republica Moldova de mult timp era unită cu România”.

Amintim că Evghenia Guțul, candidata Partidului Șor, a câștigat alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei. În turul doi al scrutinului, desfășurat în data de 14 mai, Guțul a obținut 52,39 la sută din voturi, în timp ce contracandidatul său, Grigorii Uzun, susținut de Partidul Socialiștilor, a acumulat 47,61 la sută din sufragii.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share