Președintele Austriei consideră drept incorectă decizia Vienei de a bloca aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen

Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, consideră greșită decizia Executivului de la Viena de a bloca în această vară aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen. Într-o conferință de presă susținută astăzi la Chișinău, oficialul și-a exprimat speranța că decizia guvernului federal va fi revizuită, scrie Radiomoldova.md

„În cazul în care sistemul Schengen nu funcționează pentru ce ar trebui să blocăm România și Bulgaria? Pentru ce să nu le permitem să se alăture? Întrebarea de fapt este cum am putea să controlăm fluxul de persoane, care fie caută un loc de muncă, fie caută un azil în una dintre cele 27 de state membre. În opinia mea, acest lucru nu are nicio treabă cu problema Schengen și sper că, într-o bună zi, această decizie va fi revizuită. Astăzi sunt convins că decizia nu a fost una corectă”, a spus președintele Austriei.

Amintim că în luna iulie, Austria a blocat repetat aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen, subliniind atunci că accederea în spațiul de liberă circulație nu este o chestiune de politică de partid, ci una de politică de securitate.

În prezent, toate statele membre ale Uniunii Europene, cu excepția Bulgariei, Ciprului, Irlandei și României, fac parte din spațiul Schengen de liberă circulație, care include, de asemenea, state din afara blocului comunitar, precum Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein.

Total
0
Shares
Total
0
Share