Președintele BERD efectuează o vizită în Republica Moldova. Cu cine urmează să se întâlnească

Președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Odile Renaud-Basso vine în Republica Moldova, săptămâna viitoare, scrie Radiomoldova.md

Acesta va fi însoțit de directorul general BERD pentru Europa de Est și Caucaz, Matteo Patrone. Ei au programate întâlniri cu autoritățile din Republica Moldova, oameni de afaceri, reprezentanți ai organizațiilor financiare și ai societății civile.

Vizita are loc după un an de investiții record ale BERD în țara noastră, care a sprijinit eforturile Republicii Moldova de a-și proteja economia împotriva șocului provocat de războiul Rusiei în Ucraina este precizat în comunicatul emis de instituție.

În perioada deplasării sale, ar putea fi semnat și un nou acord, cu una dintre băncile partenere ale BERD.

Precizăm că BERD este cel mai mare investitor instituțional din Republica Moldova, care se angajează să sprijine guvernul în promovarea reformelor axate în prezent pe transparența sectorului bancar, îmbunătățirea mediului de afaceri și creșterea securității energetice a țării noastre, candidată la UE și vecină cu Ucraina.

BERD a investit în total peste 2 miliarde de euro prin intermediul a 166 de proiecte. Suma record de 524 de milioane de euro, a fost alocată anul trecut pentru a sprijini economia Republicii Moldova împotriva șocurilor provocate de războiul din Ucraina. Aceasta a depășit de cinci ori media anuală a investițiilor BERD în țara noastră.

Total
0
Shares
Total
0
Share