Președintele Camerei de Comerț efectuează o vizită în Emiratele Arabe Unite

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), Sergiu Harea, efectuează o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite (EAU) în perioada 16 – 23 mai, evenimentul marcând un pas important în consolidarea relațiilor economice și comerciale bilaterale.

Președintele CCI s-a întâlnit în Dubai cu conducerea Dubai Chambers. Subiectele discutate au inclus cooperarea la nivel instituțional: forme de cooperare, servicii oferite de CCI și asistență pentru stabilirea contactelor între întreprinderi; rolul CCI în atragerea de investiții și îmbunătățirea mediului de afaceri; strategii și oportunități de intrare pe piață și promovarea bunurilor și serviciilor prin organizarea de târguri și expoziții, misiuni de afaceri, evenimente B2B și B2Matching.

În cadrul discuțiilor, s-a evidențiat și potențialul de export al fructelor și legumelor din Republica Moldova pe piața EAU.

Totodată, Președintele CCI, Sergiu Harea, a continuat vizita oficială la Abu Dhabi Chamber. Scopul întâlnirii a fost identificarea și discutarea de noi oportunități pentru dezvoltarea cooperării economice bilaterale, inclusiv în domeniile investițiilor și noilor tehnologii. Au fost abordate subiecte precum dinamizarea cooperării bilaterale, dezvoltarea proiectelor investiționale și optimizarea exporturilor Republicii Moldova în EAU.

Părțile au remarcat creșterea interesului EAU pentru stabilirea cooperării cu Republica Moldova. În acest context, s-a stabilit semnarea unui memorandum de înțelegere între părți și organizarea unei vizite în Republica Moldova a unei delegații de oameni de afaceri din EAU, menită să consolideze cooperarea comercial-economică și investițională bilaterală.

Vizita are loc cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în EAU, subliniind angajamentul ambelor țări de a explora și valorifica noi oportunități de cooperare.

Total
0
Shares
Total
0
Share