Politică

Președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova: amânarea asistenței macrofinanciare pentru R. Moldova ar însemna o veste bună pentru Federația Rusă!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova a declarat într-un interviu pentru hotnews.ro că banii pe care UE urmează să îi acorde Republicii Moldova nu pot ajunge în buzunare private, pentru că aceștia sunt hiper monitorizați de către UE. Banii UE ajung în proiecte pentru cetățeni.

„Asistența macrofinanciară ce urmează a fi acordată Republicii Moldova este o pârghie, un instrument de presiune pe guvern pentru a implementa acele reforme care să aducă Republica Moldova mai aproape de ceea ce înseamnă spațiu european. „, a declarat Președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, Andi Cristea.

Eurodeputatul a atrat atenția că amânarea acordării ajutorului macrofinanciar Republicii Moldova, ar însemna în primul rând o veste bună pentru Federația Rusă.

„Dacă această asistență macrofinanciară ar fi amânată, sau suspendată, ar însemna o veste bună pentru Federația Rusă. Pentru că asta ar însemna o dezangajare a UE față de R. Moldova.” a punctat Cristea.

sursa video: HotNews România

Amintim că Maia Sandu și Andrei Năstase, au solicitat insistent și chiar au mers la Bruxelles pentru a convinge eurodeputați ca să nu voteze pentru acordarea asistenței de 100 mln de euro pentru Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.