Politic

Președintele Dodon: Băsescu e un as în mâneca lui Plahotniuc! Pregătesc terenul înainte de alegeri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Dodon scrie azi pe pagina sa de Facebook o reacție referitor la declarațiile președintelui Parlamentului, Andrian Candu, precum că PDM ar sta la masa de negocieri cu Partidul Unității Naționale (PUN), condus de Anatol Șalaru și Traian Băsescu.

„Acțiunile PDM-ului din această toamnă, orientate împotriva instituției prezidențiale, constituie o pregătire pentru alegerile parlamentare din 2018. PAS cu pas, democrații pregătesc terenul politic și diplomatic pentru o largă coaliție post-electorală de dreapta, unionistă, așa cum au declarat în repetate rânduri, inclusiv recent prin vocea speakerului Andrian Candu”.

Potrivit lui Dodon, „coalizarea partidelor de centru dreapta e vizibilă azi, cînd PL, PDM, PAS și PDA au declarat la unison că vor boicota referendumul din 19 noiembrie din Chișinău, împotriva primarului corupt și unionist Dorin Chirtoacă. Acesta e un antrenament pentru parlamentare, cînd toată dreapta va avea aceeași agendă politică”.

Președintele Dodon îi avertizează pe democrații că, așa cum arată și sondajele, socialiștii oricum vor lua majoritatea parlamentară în 2018, prin urmare orice coaliție de dreapta va fi minoritară, iar partidul lui Plahotniuc se va pomeni în opoziție, unde va suporta consecințele acțiunilor sale din prezent.

 

loading...

Comments are closed.