Politic

Președintele Dodon cu un deputat PSRM: Am discutat scenariul primei ședințe a Parlamentului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele RM, Igor Dodon, a avut azi o întrevedere cu Eduard Smirnov, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, decanul de vîrstă al Parlamentului, care, conform Constituției RM urmează să prezideze ședința de constituire a legislativului nou-ales.

„Am discutat detalii privind scenariul primei ședințe a Parlamentului și data convocării acesteia. Menționez, că potrivit Constituţiei, ședința de constituire a noii Legislaturi este convocată de Președintele Republicii Moldova în cel mult 30 de zile de la alegeri, adică pînă pe 25 martie, curent. Totodată, ședința de constituire a Parlamentului nou-ales este prezidată de cel mai în vîrstă deputat”, a scris Dodon pe Facebook.

Mai multe detalii, Igor Dodon nu a dat. Amintim că pentru a deveni lucrativ, noul Parlament trebuie să-și aleagă conducerea – președintele și vicepreședinții, iar pentru aceasta sunt necesare minim 51 de voturi. Conform rezultatelor alegerilor din 24 februarie, nici un partid nu a acumulat majoritatea parlamentară prin urmare va fi nevoie să fie creată o coaliție. În caz contrar, există riscul de a fi provocate alegeri anticipate.

loading...

Comments are closed.