Politic

Președintele Dodon îl va extrăda pe fugarul Rizea, fost deputat PSD. „Îi anulăm cetățenia. Faceți ce vreți cu dânsul!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cristian Rizea (51 de ani), fostul deputat PSD fugit în Republica Moldova înainte de a fi condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare, este la un pas de a fi extrădat în România. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, care susține că lui Rizea i se poate retrage cetățenia moldovenească dacă a fost obținută ilegal, scrie ziaristii.com

„Eu, în calitate de președinte, prima dată am aflat. Ce urmează? Acum se va verifica, dar noi vedem dacă a încălcat, se vor verifica toate circumstanțele, cetățenia urmează a fi anulată și această persoană urmează a fi extrădată organelor de drept din România. Și dacă a profitat de protecția fostului regim oligarhic de la Chișinău și a obținut ilegal cetățenia, această cetățenie va fi anulată și noi o să-l extrădăm înapoi în România și faceți ce vreți cu dânsul!”, a declarat Igor Dodon.

Cristian Rizea este dat în urmărire internațională din data de 19 martie 2019. El a fost condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru trafic de influență și spălare de bani, după ce a cerut și primit mită 300.000 de euro de la un om de afaceri.

Fostul deputat a fugit din țară cu două luni înaintea sentinței definitive. A fost reperat la Chișinău, iar Ministerul Justiției de la București a transmis autorităților moldovene cererea de extrădare.

Cristian Rizea a primit cetățenia moldovenească în 2018, pe vremea regimului oligarhic al lui Vlad Plahotniuc – la rândul său, fugar în acest moment.

loading...

Comments are closed.