Politic

Președintele Dodon, la Congresul Mondial al Familiei: Minoritățile sexuale trebuie scoase în afara legii!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful statului, Igor Dodon, consideră că marșurile și festivalurile organizate de către minoritățile sexuale ar trebui declarate imorale, să fie condamnate cu fermitate și scoase în afara legii. Declarațiile au fost făcute de către președintele țării, în timpul discursului său ținut la Congresul Mondial al Familiei, care are loc în perioada 14-16 septembrie curent la Chișinău.

„Organizarea festivalurilor minorităților sexuale și a altor organizații, care promovează principii antifamiliale și imorale trebui condamnate cu fermitate și poate chiar scoase în afara legii. În acest context, sunt dispus să susțin toate organizațiile și asociațiile, care își propun să protejeze copiii de influiențele negative”, a afirmat președintele țării la Congresul familiei.

De asemenea, Dodon consideră că acțiunile promovate de minoritățile sexuale ne ofensează valorile și moralitatea publică, iar astfel de propagandă nu ar trebui să aibă loc în societatea noastră.

De menționat că, Asociația Prom-Lex a lansat un apel către Președinția și autoritățile publice să asigure pe parcursul Congresului Mondial al Familiilor o atmosferă pașnică, de toleranță și respect reciproc, iar organizatorii și participanții să nu se implice în acțiuni de discriminare și instigare la ură sau violență. De asemenea, mass-media să asigure o relatare echilibrată a evenimentului, să nu promoveze eventualele mesaje nocive și să contribuie la educarea publicului.

Congresul mondial al familiei se desfășoară sub egida președintelui țării în perioada 14-16 septembrie curent, fiind la cea de-a 12 ediție.

 

loading...

Comments are closed.