Alte știri

Președintele Dodon, pe Facebook: Limba moldovenească – o adevarată comoară pe care o avem!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republciii Moldova, Igor Dodon, a felictat azi poporul cu ocazia sărbătorii Ziua Naţională a Limbii. Acesta spune că pe 31 august 1989 limba moldovenească – acest patrimoniu al strămoşilor noştri – a fost recunoscută drept limbă oficială în ţara noastră.

„Limba moldovenească – limba maternă pentru majoritatea absolută a cetăţenilor Moldovei, este consfinţită în Constituţia Republicii Moldova în calitate de limbă de stat. Aceasta a fost una din principalele realizări ale procesului de renaştere naţională a poporului moldovenesc”, a scris Dodon pe Facebook.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Șeful statului spune că limba moldovenească este patrimoniul nostru naţional comun, indiferent de originea noastră etnică. „Este foarte important să ne păstrăm limba şi mai ales denumirea sa – aşa cum era numită de către bunicii şi străbunicii noştri, din generaţie în generaţie. Este extrem de important să creăm condiţii pentru ca limba moldovenească să fie învățată de toţi locuitorii ţării noastre”, a mai spus Dodon.

Totodată, președintele a amintit că pe teritoriul Moldovei locuiesc reprezentanţi ai mai multor etnii care au drept limbi materne rusa, ucraineana, găgăuza, bulgara, armeana, poloneza, idiş şi alte limbi. „Această diversitate lingvistică întrunește puterea şi frumuseţea societăţii noastre. Scopul nostru este să facem tot posibilul pentru a păstra toate limbile şi tradiţiile pe teritoriul Republicii Moldova”, a precizat Igor Dodon.

loading...

Comments are closed.