Politic

Președintele Dodon: Voi semna demisia actualilor miniștri, însă NU voi accepta noile candidaturi propuse de Plahotniuc!

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce PDM a anunțat o remaniere a Guvernului, președintele Igor Dodon a afirmat într-o postare pe pagina sa de Facebook, că va semna demisia actualilor miniștri, însă nu va accepta noile candidaturi.

În opinia președintelui RM, majoritatea parlamentară comite o eroare serioasă prin această reformă de cadre. Este evident că Guvernul devine mai politizat acum. Totul e cusut cu ață albă, algoritmul e vizibil. Iar revolta cetățenilor va spori, crede el.

„Am văzut în lista candidaturilor mai multe nume cunoscute, de tristă faimă, care s-au compromis politic. Unii dintre aceștia au demonstrat și inconsecvență, și lipsă de profesionalism, și oportunism regretabil. Locul unora dintre ei e la răcoare, nu în fotolii de vicepremier”, a scris șeful statului.

Menționăm că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat azi într-o conferință de presă după ședința Coaliției de guvernare că din 13 membri ai Guvernului Filip, 7 vor fi înlocuiți.

”Scopul de bază privind schimbările pe care le facem în Guvern este legat de obiectivul nostru numărul unu, de adaptare a activității Guvernului la nevoile reale ale populației, de o schimbare de atitudine și de eficientizare a activității instituțiilor statului în raport cu cerințele cetățenilor. De aceea vom începe anul nou cu un Guvern aproape integral tehnocrat, format din profesioniști”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Vezi aici cine sunt cei 7 noi ministri în Guvernul Filip (video)

loading...

Comments are closed.