Președintele fracțiunii PSRM: “Guvernarea în coaliție cu Blocul „ACUM” a fost una convențională, noi practic nu am fost reprezentați în Guvern, doar am susținut Guvernul prin voturile fracțiunii parlamentare”

Fragment din cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, de catre șeful fracțiunii socialiștilor în Parlament, Corneliu Furculita:

„În general trebuie să menționez că guvernarea în coaliție este complicată și necesită maturitate politică din partea părților componente ale coaliției.

Guvernarea în coaliție cu Blocul „ACUM” a fost una convențională, noi practic nu am fost reprezentați în Guvern, doar am susținut Guvernul prin voturile fracțiunii parlamentare, nu am avut posibilitate să influențăm politicile Guvernului și în majoritatea cazurilor nu am fost auziți de acel Guvern, fapt care a stârnit nemulțumiri în rândurile membrilor și susținătorilor PSRM. Drept consecință, neglijarea de către partenerii din ACUM a socialiștilor a dus la căderea Guvernului Sandu. Nu exclud ca Prim-ministrul Maia Sandu intenționat a provocat acea criză, pentru a se consacra alegerilor prezidențiale din poziții avantajoase pentru ea, deoarece decizia de asumarea a răspunderii nu a fost consultată nici cu partenerii săi din Blocul „ACUM”, fracțiunea PPDA.

Nu este ușoară nici coaliția cu PDM: suntem partide cu ideologii diferite, dar avem discuții permanente pe subiectele pe care avem poziții diferite, discutăm până nu atingem consensul, iar dacă nu e posibil la moment, revenim peste o anumită perioadă. De fiecare dată venim cu poziții coordonate, aprobate de ambele partide”.

Citește și: DOC // Noi nereguli depistate în declarațiile de avere ale unui deputat PRO MOLDOVA

Total
0
Shares
Total
0
Share