Externe

Președintele Germaniei îndeamnă partidele politice la un compromis pentru a evita anticipatele

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele german Frank-Walter Steinmeier a îndemnat luni clasa politică germană să revină la masa negocierilor pentru formarea unui nou guvern și a respins, în numele stabilității Germaniei și a Europei, ideea unor alegeri legislative anticipate în perioada următoare, relatează AFP.

Nu sunt planificate pentru moment alegeri anticipate, a afirmat șeful statului german, subliniind că toate partidele au datoria de a încerca să formeze un nou guvern, potrivit DPA și Reuters.

Frank-Walter Steinmeier a spus că se așteaptă ca toate partidele alese în parlament să fie pregătite de negocieri pentru a permite formarea unui nou guvern, după ce tratativele tripartite între blocul conservator CDU/CSU (Uniunea Creștin-Democrată/Uniunea Creștin-Socială), Partidul Liber-Democrat (FDP) și Verzi, în vederea creării coaliții de guvernământ, au eșuat duminică la miezul nopții.

‘Toate partidele politice alese în parlamentul german au obligația de interes comun de a servi țara noastră’, a menționat Steinmeier într-un discurs televizat.

‘Mă aștept ca toată lumea (partidele) să fie dispuse la dialog pentru a face posibil, într-un termen rezonabil, formarea noului guvern’, a reiterat președintele german, a doua zi după eșecul istoric al cancelarului Angela Merkel de a constitui un nou guvern, care i-ar fi asigurat al patrulea mandat la conducerea executivului.

Conservatorii au câștigat alegerile din septembrie cu un scor sub așteptări, de aceea Angela Merkel a fost nevoită să încerce constituirea unei coaliții tripartite inedite la nivel național.

loading...

Comments are closed.