Economie

Președintele Igor Dodon anunță un nou pachet de susținere a agenților economici

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ședința de astăzi a conducerii de vârf a țării, președintele Igor Dodon a anunțat un nou pachet economic, menit să susțină în continuare agenții economici și presupune acoperirea dobânzilor creditelor în mărime de 6 fonduri de salarizare în loc de 3 fonduri, cum am fost aprobat anterior, precum și reeșalonare ratelor pentru creditele deja active.

”În prezent fondul de salarizare în Republica Moldova are circa 4 miliarde de lei, adică propunerea noastră înseamnă un ajutor în volum de 24 de miliarde de lei, în timp ce suma totală a dobânzilor pentru creditele în sectorul real al economiei este de circa 27-28 de miliarde”, a declarat Igor Dodon.

Perioada de acoperire a dobânzilor bancare se extinde până la 31 decembrie 2021, iar propunerea include nu doar creditele luate de la băncile comerciale, ci și de la instituțiile de microfinanțare, contractate în perioada de până la 31 decembrie 2020.

”Sunt ferm convins, că aceste decizii vor fi un suport semnificativ pentru agenții economici”, a mai adăugat Igor Dodon.

În partea ce ține ratele bancare pentru creditele deja active, șeful statului a anunțat că acestea vor fi reeșalonate până la finele anului.

loading...

Comments are closed.