Actualitate

Președintele Igor Dodon invită cetățenii să participe la flashmob-ul “Regimentul Nemuritor”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon invită cetățenii să participe la flashmob-ul “Regimentul Nemuritor” amintind că toate evenimentele planificate pentru 9 mai au fost transferate pentru 24 august.

„– Prieteni, rog să susțineți această inițiativă!

Ziua Victoriei este una dintre cele mai importante sărbători pentru Republica Moldova. Cu regret, din cauza pandemiei, nu vom putea desfășura toate evenimentele pe care le-am planificat cu acest prilej și, în special, mă refer la Marșul Victoriei „Regimentul Nemuritor” care l-am transferat pentru 24 august,” a scris Igor Dodon într-o postare, pe pagina sa de facebook.

Astfel, președintele țării a propus organizarea unui flashmob care ar prevedea plasarea fotografiilor cu veteranii noștri pe rețelele sociale. Primul care a făcut-o a fost chiar el.

„În legătură cu aceasta, așa cum am menționat anterior, propun organizarea pe rețelele de socializare, a unui flashmob #RegimentulNemuritor care prevede plasarea fotografiilor rudelor și conaționalilor noștri care au trecut prin grozăviile războiului, iar imaginile să fie însoțite de scurte descrieri ale faptelor acestora. Este un gest simbolic, dar care contribuie la păstrarea vie a memoriei adevăraților eroi care și-au jertfit viața pentru pace.

Prima persoană pe care vreau să o remarc este Gheorge Dodon, fratele bunicului nostru din partea tatălui, originar din Sadova. A luptat pe front și a murit în anul 1944, în Polonia, în timpul unui bombardament.

De asemenea, vreau să-l menționez și pe Alexandru Dodon, născut în 1894 în Sadova, participant activ la luptele împotriva cotropitorilor fasciști, decorat cu mai multe distincții, printre care Ordinul „Steaua Roșie”, Ordinul „Drapelul Roșu”, Medalia „Pentru victoria asupra Germaniei în Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945” ș.a.,” a scris Dodon.

Președintele a ținut în postarea sa să mulțumească tututor veteranilor, datorită cărora astăzi ne bucurăm de un cer senin de-asupra capului.

„Sînt mîndru că ţara noastră a participat în modul cel mai direct la obținerea Marii Victorii, grație căreia astăzi ne bucurăm de un cer senin de-asupra capului.

Sincere mulțumiri veteranilor care astăzi sînt în viață și cărora le dorim multă sănătate și fericire alături de persoanele dragi.

Ținem minte! Ne mîndrim!
Veşnică memorie eroilor!” a conchis Igor Dodon.

loading...

Comments are closed.