Externe

Președintele Italiei i-a numit pe migranți drept sclavi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Migranții ajunși în Italia des ajung să fie victime ale traficanților de ființe umane. Această declarație îi aparține lui Sergio Mattarella, președintelui italian care a cerut oamenilor să nu treacă indiferenți față de această problema, transmite The Local.

Sclavagismul este una din cele mai mari rușini ale omenirii” ,a spus acesta menționând că migrația este o posibilitate pentru traficanții de ființe umane să-și crească afacerea.

Copiii războiului și a sărăciei sunt folosiți ca sclavi în: exploatarea pentru munci grele, înfiere ilegală, comercializarea organelor, racolarea în grupări criminale și prostituție” mai spune președintele italian.

Din statisticile Ministerului Afacerilor Interne din Italia, traficul de ființe umane este una din cele mai importante surse de venit pentru mai multe organizații criminale. Organizația mondială a muncii a calculat în jur de 40 de milioane de sclavi la momentul de azi în toată lumea. Fiecare a patra victimă a sclavagismului este copil, mai scrie sursa.

loading...

Comments are closed.