Președintele Maia Sandu i-a felicitat pe diplomați cu prilejul zilei lor profesionale

Cu ocazia Zilei profesionale a diplomatului, președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj de apreciere.

„Felicitări echipei noastre diplomatice cu prilejul Zilei profesionale a diplomatului, care e marcată astăzi. Ultimul an v-a adus mai multe motive de mândrie profesională: organizarea exemplară a summit-ului Comunității Politice Europene, promovarea intereselor țării în zeci de capitale și în cadrul organizațiilor regionale și internaționale, avansarea parcursului european”, a menționat Maia Sandu.

Șefa statului a subliniat că, prin eforturi diplomatice, s-a reușit stabilirea și aprofundarea parteneriatelor în domeniul apărării și securității, ceea ce contribuie la protejarea cetățenilor și a statului. La fel, președintele Maia Sandu a menționat și despre operațiunea de evacuare a cetățenilor moldoveni din Fâșia Gaza, succesul căreia a depins de profesionalismul și capacitățile de negociere ale diplomaților moldoveni.

„Decizia privind deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană – realizarea principală a guvernării și diplomației moldovenești – pune Republica Moldova pe un făgaș ireversibil de schimbare în bine. Integrarea europeană nu mai este doar un domeniu de politică externă, ci un proiect național, la realizarea căruia participă toți cetățenii, întreaga societate”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a mai subliniat despre faptul că urmează un proces complex de armonizare a legislației la standardele europene, formarea echipei de negociatori cu UE și continuarea reformelor și procesului de modernizare europeană a Moldovei.

„Stimați diplomați, aveți recunoștința mea pentru dăruirea cu care vă faceți datoria. Contribuția fiecăruia dintre voi, de la angajații centralei MAEIE până la diplomații și angajații ambasadelor și consulatelor Moldovei din întreagă lume, este importantă pentru țară, pentru apărarea intereselor cetățenilor noștri. Mizăm în continuare pe profesionalismul diplomaților care vor ghida pașii pe care urmează să-i parcurgem până de aderare. Avem mult de lucru, dar am încredere că putem parcurge acest drum cu bine”, a punctat președintele țării.

Total
0
Shares
Total
0
Share