Actualitate

Președintele Moldovei a vizitat spitalul raionul din Taraclia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu Ivan Paslari, președintele raionului Taraclia, au mers la spitalul raional unde se tratează 19 pacienți diagnosticați cu COVID-19. De la începutul epidemiei, în această instituție medicală au urmat tratamentul 188 de persoane infectate cu coronavirus, șase dintre care au decedat.

Spitalul are o capacitate de 108 paturi, iar statele de personal constituie circa 200 de persoane. Totodată aici se resimte o insuficiență acută de cadre – lipsește o jumătate din numărul necesar de lucrători.

În context, Igor Dodon l-a informat pe directorul spitalului, Valeriu Jelev, despre faptul că astăzi, Guvernul Republicii Moldova și-a asumat răspunderea pentru realizarea mai multor programe social-economice de importanță majoră, inclusiv pentru dublarea salariilor tuturor lucrătorilor medicali din țară, care se va face în trei etape.

De asemenea, șeful statului a transmis administrației instituției Diplomele de Onoare ale Președintelui, care vor fi înmânate cadrelor medicale din spital, în semn de înaltă apreciere a profesionalismului lor, dăruirea și eforturile enorme pe care le depun în combaterea răspândirii coronavirusului.

loading...

Comments are closed.