Politic

Președintele Parlamentului a discutat cu noul șef al Misiunii OSCE în Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu noul șef al Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch.

Speakerul i-a dorit succes oficialului, aflat la început de mandat, menționând importanța conjugării eforturilor în realizarea obiectivului de reîntregire a ţării și în consolidarea progreselor, obținute în ultimii ani, în procesul de soluționare a conflictului de pe Nistru.

La rândul său, șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch a apreciat eforturile Speakerului și Parlamentului Republicii Moldova pentru avansarea procesului de reglementare transnistreană, precum și pentru promovarea toleranței și incluziunii interculturale în Moldova.

Misiunea OSCE în Moldova va continua să lucreze îndeaproape cu Parlamentul Republicii Moldova pentru a avansa negocierile în beneficiul oamenilor de pe ambele maluri ale râului Nistru”, a spus Claus Neukirch.

În perioada 6-7 decembrie 2018 se va desfășura reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE de la Milano.

OSCE, în calitate de mediator, este un partener-cheie pentru Republica Moldova în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean, precum şi în oferirea expertizei privind aspectele legate de drepturile omului, statul de drept şi societatea civilă.

loading...

Comments are closed.