Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu noul Ambasador al Marii Britanii și Irlandei de Nord în țara noastră, Fern Marion Horine

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu noul Ambasador al Marii Britanii și Irlandei de Nord în țara noastră, Fern Marion Horine.

În cadrul discuțiilor, oficialii au efectuat un schimb de opinii despre situația din regiune și au trecut în revistă progresele înregistrate de Parlament în realizarea recomandărilor Comisiei Europene.

“Urmează să aprobăm un plan de deoligarhizare, lucru stabilit în cadrul ședinței de ieri a Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană”, a spus președintele Parlamentului.

Printre subiectele abordate în cadrul întrevederii a fost alegerile locale din această toamnă.

“Majoritatea alegătorilor au votat pentru primari europeni, chiar dacă am muncit într-o campanie dificilă, cu un amestec fără precedent din partea unei țări străine în treburile noastre interne, cu bani murdari și cu propagandă care a semănat neîncredere în societate”, a menționat Igor Grosu.

Demnitarii au convenit să intensifice cooperarea bilaterală pe domenii precum combaterea crimei economice, lupta cu corupția, lupta cu propaganda și consolidarea securității. Președintele Parlamentului a subliniat că expertiza Marii Britanii este importantă și Republica Moldova mizează în continuare pe ajutor în elaborarea opiniilor și recomandărilor la proiectele de lege.

Total
0
Shares
Total
0
Share