Politic

Președintele Parlamentului și Prim-ministrul Republicii Moldova și-au exprimat regretele familiei regale

Pinterest LinkedIn Tumblr

O veste tristă a venit astăzi de la reședința familiei regale din Elveția. La vârsta de 96 de ani a decedat ultimul monarh al României, Majestatea Sa, Regele Mihai I.

Cu această ocazie tristă, politicienii moldoveni, printre care și președintele Parlamentului, Andrian Candu și prim-ministrul Pavel Filip și-au exprimat regretul pentru trecerea în neființă a monarhului român.

Sunt profund îndurerat… Am aflat cu mare tristețe despre trecerea în neființă a Majestății Sale Regele Mihai I al României, care a lăsat o amprentă puternică în istoria țării. Împărtășesc marea durere a Familiei Regale și a întregului popor român pentru pierderea grea și transmit gânduri de compasiune și condoleanțe tuturor românilor. Vom păstra mereu amintirea Majestății Sale în inimile noastre. Dumnezeu să-l odihnească în pace!” a scris Andrian Candu într-o postare pe Facebook.

Și prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip a venit cu un mesaj plin de regrete pe pagina sa oficială: „Regele Mihai va rămȃne în conṣtiinṭa noastră drept un simbol al curajului ṣi un model de nobleṭe, demnitate ṣi modestie. Nu numai Romȃnia, ci întreaga Europă, a pierdut, astăzi, o mare personalitate. Compasiunea, regretele ṣi gȃndurile mele se ȋndreaptă, ȋn aceste clipe dificile, către Familia Regală a Romȃniei ṣi ȋntreg poporul romȃn.”

Un alt politician care a trimis condoleanțe familiei regale este și primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă: „Majestatea Sa Regele Mihai a incetat din viata.
Regele Mihai I al Romaniei este si ramane a fi personalitatea cea mai de seama a neamului romanesc de dupa faurirea Romaniei Mari.

Regele Mihai, alaturi de inaintasii sai, Regele Carol I, Regele Ferdinand si Regina Maria, a facut dreptate Romaniei. Recuperarea Ardealului si existenta de azi a Romaniei, cel putin in hotarele actuale, se datoreaza Regelui Mihai.[…] Dumnezeu sa odihneasca si sa primeasca pe Majestatea Sa in Imparatia Sa! Iar noua sa ne ajunga minte sa invatam din exemplul Regelui Mihai, atat ca rege, cat si ca om!”

Amintim că Regele Mihai a murit la domiciliul său din Elveția, a anunțat Casa Regală. Decesul a intervenit marți, la ora 13:00. Regele avea 96 de ani, împliniți la 25 octombrie, și de mai bine de un an și jumătate era grav bolnav.

 

 

loading...

Comments are closed.