Președintele PDCM, Ion Chicu, felicită locuitorii din UTA Găgăuzia cu ocazia sărbătorii naționale “Hederlez”

Astăzi, presedintele Partidului Democrat din Moldova (PDCM), Ion Chicu, a adresat sincere felicitări locuitorilor din UTA Găgăuzia, cu ocazia sărbătorii naționale “Hederlez”. Această sărbătoare tradițională este marcată în fiecare an în ziua în care creștinii ortodocși sărbătoresc Sfântul Gheorghe și simbolizează începutul lucrărilor agricole și al pășunatului, precum și un nou an economic.

Potrivit lui Chicu, sărbătoarea “Hederlez” simbolizează unitatea prin diversitate a poporului moldovean și coeziunea socială a oamenilor de diferite etnii, care muncesc împreună pentru bunăstarea acestei țări și se bucură împreună de roadele sale. Aceasta reprezintă un prilej de bucurie și o sărbătoare care îi face pe oameni mai încrezători și mai iubitori de viață. Această sărbătoare ne amintește că, indiferent de etnie, toți suntem legați prin aceleași rădăcini înfipte adânc în această țară și prin dragostea pentru Republica Moldova.

În timpul acestei sărbători, am văzut cum generații diferite, de la mic la mare, se implică și se bucură de tradițiile strămoșești, îmbrăcând costume naționale și prezentând cântecele, dansurile și bucatele tradiționale găgăuze. Astfel, la această sărbătoare sunt prezenți oaspeți din diferite țări, ambasadori și oameni de cultură, atrași de frumusețea și diversitatea poporului moldovean.

Chicu a subliniat că fără tradiții nu există cultură, iar un popor fără cultură este un popor fără viitor. De aceea, astăzi se celebrează tradițiile frumoase ale găgăuzilor, care contribuie la dezvoltarea vieții culturale a Republicii Moldova. În încheiere, presedintele PDCM le-a adresat tuturor celor care sărbătoresc acest eveniment cele mai sincere urări de bine, sănătate și prosperitate, și a felicitat toți creștinii ortodocși cu ocazia Sărbătorii Sfântului Gheorghe Biruitorul.

Total
0
Shares
Total
0
Share