Politic

Președintele PDM Vlad Plahotniuc în cadrul întâlnirii cu Thorbjørn Jagland: O justiție corectă și apărarea drepturilor omului sunt priorități pentru Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Aflat într-o vizită de lucru la Strasbourg, preşedintele PDM Vlad Plahotniuc a avut o întrevedere cu Thorbjørn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei.

Cele mai importante teme abordate în cadrul întâlnirii au fost cooperarea Consiliului Europei cu Republica Moldova, reformele realizate în 2016 şi 2017 în privinţa administraţiei publice centrale şi a funcţionării justiţiei, precum şi evoluţiile din dosarul transnistrean, se spune în comunicatul de presă a Partidului Democrat din Moldova.

Liderul PDM Vlad Plahotniuc a subliniat importanţa parteneriatului dintre Republica Moldova şi Consiliul Europei, solicitând în continuare sprijinul acestei instituţii pentru ţara noastră. El a mulţumit de asemenea domnului Jagland pentru vizita pe care a făcut-o la Chişinău în luna mai, cu prilejul lansării Planului de acţiuni al Consiliului Europei pentru Moldova 2017-2020. „Coaliţia de guvernare şi PDM susţin acest plan şi vor acorda tot sprijinul politic pentru implementarea lui. Tot ce ţine de problematica drepturilor omului şi a bunei funcţionări a justiţiei e foarte important pentru Moldova”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Într-o postare pe Facebook, liderul PDM a declarat că la rândul său, Secretarul General al Consiliului Europei a lăudat progresele Republicii Moldova în ceea ce privește reformele ” M-am bucurat că domnul Jagland apreciază progresele făcute de ṭara noastră ȋn aceste domenii precum ṣi evoluṭia pozitivă privind regiunea transnistreană„, a scris Vlad Plahotniuc.

loading...

Comments are closed.