Președintele PLDM, Tudor Deliu, o mustră pe Maia Sandu amintindu-i că anume Vlad Filat a crescut-o ca politician

tudor deliu, noul presedinte pldm, partidul liberal democrat din moldova, vlad filat, maria ciobanu, maia sandu

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Tudor Deliu, nu crede că temerile Maiei Sandu și ale lui Andrei Năstase, precum că Partidul Democrat (PD) va bate mai tare în ei, dacă liberal-democrații vor fi acceptați ca parte componentă a Blocului electoral „ACUM”, sunt întemeiate.

Nu cred că asta este o problemă pentru ei (că democrații se vor folosi de imaginea pe care o are PLDM, în frunte cu Vlad Filat, și vor bate mai tare în PAS și PPDA), cu atât mai mult că o mare majoritate a membrilor PAS sunt foști exponenți ai PLDM. Chiar în conducerea PAS sunt foarte mulți membri care au fost în guvernele de pe atunci, chiar poate mai mulți decât sunt azi în PLDM. Ori cu PLDM, ori fără PLDM, PD va prelungi această retorică în campania electorală. Totuși, nu cred că asta poate să le mai aducă pus valoare, deoarece acest subiect se discută de trei ani”, a declarat Tudor Deliu, la o emisiune de la N4.

Deliu a fost întrebat care au fost punctele slabe ale lui Vlad Filat și de ce a ajuns în situația în care este astăzi, transmite Ziarul Național.

Nu știu dacă voi putea identifica punctul slab al dlui Filat, deoarece îl cunosc ca pe un om puternic, un om care a trăit cu grijile R. Moldova. Dar se vede că în unele momente a șchiopătat, mai ales la nivel de rivalitate cu dl Plahotniuc. Nu vreau să intru în detalii, pentru că poate nu le cunosc pe toate. Unul dintre punctele slabe ale dlui Filat a fost acela că a acceptat pe lângă el foarte multe persoane fără ca să vadă cine sunt acestea. Ne-am convins că cei mai apropiați de pe lângă dumnealui au fost primii care l-au trădat. Și la nivel de deputați, și la nivel de miniștri, și la nivel de simpli prim-miniștri. Îmi pare rău că multe persoane au venit în partid doar pentru a obține ceva pentru ei și nicidecum pentru a face ceva pentru țară. Marea bunătate a dlui Filat l-a trădat, pentru că apropiau de el persoane fără să fie verificate la nivel de integritate și moralitate”, a explicat actualul lider al PLDM.

În alt context, Tudor Deliu s-a referit la potențialii candidați din partea PLDM la viitoarele alegeri parlamentare. Acesta nu e sigur că toți cei cinci deputați din fracțiunea parlamentară a liberal-democraților vor participa la scrutin.

„Sunt unii colegi care nu doresc să candideze în viitoarele alegeri parlamentare. Dl Pistrinciuc categoric a spus că nu dorește, dar încercăm să-l convingem, pentru că dlui merită să mai fie deputat. Dacă eu o să candidez? Funcția mea de președinte mă obligă să asigur participarea partidului în alegeri, pentru că nu pot să fiu groparul PLDM. Domna Maria Ciobanu de câteva ori a spus că nu-și prea dorește să candideze, pentru că s-a decepționat, cum spune ea, în politica de pe Bâc. Este greu să fii în Parlament și să vezi nelegiuirile care se fac, ca mai apoi să mai ai poftă de a candida. Pe domnul Iurie Țap o să-l convingem să candideze. De așa persoane ca dl Țap Parlamentul are nevoie. Și dl Cobzac cred că va candida”, a conchis liderul fracțiunii PLDM din Parlament.

Total
0
Shares
Total
0
Share