Externe

Președintele rus Vladimir Putin efectuează o vizită oficială în Crimeea! Iată cu ce scop

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele rus Vladimir Putin a sosit în orașul Sevastopol, peninsula Crimeea, unde va participa la ceremonia de deschidere a unei centrale termoelectrice, urmând să fie prezent și la festivitățile din Simferopol, dedicate celor cinci ani de la așa-zisă unificarea peninsulei cu Rusia, transmite Sputnik. 

Vizita de lucru a șefului statului rus va începe cu participarea la ceremonia de dare în exploatare a Centralei Termoelectrice din Balaklava, precum și, în regim de videoconferință, a Centralei Tavria și a substației „Port” în Tamani.
 
În afară de aceasta, Putin va vizita complexul memorial din Sevastopol „Malahov kurgan”, dedicat apărării orașului în 1854-1855 și 1941-1944.
 

Seara, președintele rus va avea o întrevedere cu reprezentanții societății civile din Republica Crimeea și Sevastopol, va participa la festivitățile dedicate aniversării a cinci ani de la referendumul din anul 2014 pentru reunificarea cu Rusia.

Amintim că politicienii de la Kiev declară că Rusia a ocupat ilegal peninslula Crimeea în 2014. La fel consideră și țările din UE, SUA și alte puteri politice importante în lume.

rusia ucraina crimeea, integrare europeana, nato sua, putin trump
loading...

Comments are closed.