Președintele SUA, Joe Biden, s-a întâlnit la Vilnius cu lidera opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia

Președintele SUA Joe Biden s-a întâlnit miercuri cu lidera opoziției din Belarus în exil, Svetlana Tihanovskaia, întrevedere care a avut loc la Vilnius, unde s-a desfășurat un summit NATO consacrat în mare parte războiului din Ucraina, a anunțat Casa Albă, relatează AFP și Agerpres.

În cadrul întîlnirii cu opozanta, Joe Biden a subliniat „angajamentul continuu al Statelor Unite de a apăra și promova drepturile omului, între care libertatea de expresie, organizarea de alegeri libere și transparente în Belarus”, a declarat executivul american într-un comunicat. Svetlana Tihanovskaia, al cărei soț este închis în Belarus, a devenit în timpul disputatelor alegeri prezidențiale contestate din 2020 lidera opoziției din această țară condusă cu o mîna de fier de Aleksandr Lukașenko din 1994.

La fel ca mii de compatrioți ai săi, ea se află în exil. Joe Biden, care a participat marți și miercuri la Summitul NATO, s-a întîlnit de asemenea cu prim-ministrul Lituaniei, Ingrida Simonyte, și a insistat asupra “relației bilaterale puternice” dintre cele două țări.

Președintele american își continuă turneul european, care a început luni cu o vizita la Londra, și a sosit miercuri seara în Finlanda pentru o vizită de 24 de ore în această țară vecină Rusiei și care a intrat în NATO în aprilie.

Total
0
Shares
Total
0
Share